дамска мода за есента

Удобни дрехи за есента – умерен стил в умерени нюанси

Как си представяте есенната мода? Ако тя изпъква в съзнанието ви в сива, скучна и отегчаваща гама, но ще ви уверим, че не е така. Есенната мода може да е много пъстра, както са листата на дърветата. Сега обаче ще се спрем на пастелната гама за дамски дрехи. Ето по-специалното около нея:

Най-важно правило за пастелните нюанси е, че не бива да се прекалява с тях. Вместо да се стараете да балансирате между тях, сега може да допълните с натурални цветове от бяло, черно, сиво. Наблягайте и на изчистени дизайни дрехи.

Пастелните дрехи се комбинират лесно не само с неутрални цветове, но и помежду си. Комбинирайте дрехите за вашия гардероб и аксесоари, като помните едно правило – на съчетание не бива да има повече от три цвята.

Ако държите да сте атрактивни с тоалета, то може да заложите на контрастни цветове. Такива са лимонено жълто и люляково; синьо и червено; баненено и зелено.

Ако офис средата не посвиква много цветни експерименти, то на скучния черно-бял костюм добавете малки фишу в пастелни нюанси.

Може да разнообразите и само с връхна горна дреха, например сако, qketa, блезйър, пончо, елече.

Ако сте изкушени от идеята за пола или роклите, които харесвате в пастелен нюанс, то ориентирайте се към дължината. Няма да сгрешите и ако изберете ретро стил, ботуши до коляното, вталено сако и плътен чорапогащник.

Разнообразете есенно-зимния гардероб с палто в свежи пастелни нюанси. Такова ще създава много модерна и шик визия и на фона на мрачното време на вън ще създава настроение.

Смело може да съчетавате и някои принтове с пастелна гама цветове дрехи. Избягвайте единствено флоралните мотиви. Такива не си отиват с млечните нюанси. Животинските принтове също не са най-удачен избор за пастелните дрехи.

Към всички тези предложения може да добавите и аксесоарите. Дори само те да са в пастелна гама ще бъдете в крак с модния писък.

Ако пък не ви харесва идеята да се облечете в дрехи в пастелни тонове, то обувки, боти и ботуши могат да допълнят тоалета ви.