Трикове за малка домакиня

Настроението на жителите му зависи от реда в къщата. И ако чистотата в един дом е рядко явление или изобщо никога не се случва, тогава хората живеят там ядосани, раздразнени, постоянно недоволни от нещо.

Някой ще попита: какво е срамното, тук?

Работя по цял ден и имам домашни любимци и дете, което разхвърля всичко и тича из апартамента с бисквитки в ръце.

Главните тайни

Има хора, които просто не искат да почистят домовете си. Всъщност да прекараш половин ден с прахосмукачка и парцал в ръка не е най-приятното занимание. Но защо го стигаме до това? Може да разделите пространството на отделни зони и да отделяте малко внимание на всяка от тях ежедневно. И би било хубаво да използвате някои тайни на домакините с опит, благодарение, на които винаги да имате искрица в къщата си. Повече за тях.

Как лесно да се отървете от петна от вино върху килим

Докато петното е свежо, трябва бързо да премахнете цялата течност. За да направите това, трябва да го намокрите с хавлиена кърпа или салфетка. В този случай петното ще стане по-светло. След това вземете 1 яйчен жълтък и го смесете със супена лъжица глицерин. След това с четка нанесете получената маса, върху цялата площ на петното и оставете за няколко минути в тази форма. След това всичко се отмива с гъба и вода. Ако петното е голямо, тогава сместа е най-добре да се отмие под течаща вода. Малко работа, но постелката и вече е чиста!

Как да премахнете петна от восък от свещи

Първо трябва да извадите горната топка от восък – внимателно да изстържете с нож. Колкото повече изстържете, толкова по-добър е резултатът. На това първият етап завършва, а вторият започва. Две хартиени кърпи или две бели салфетки се поставят от двете страни на петното и се гладят няколко пъти. След изсушаване петното ще изчезне, но е препоръчително да измиете нещата.

Как да се отървете от мазните петна по килима

Използвайки обикновена пяна за бръснене (не гел), която да се нанесе, върху петното и да се остави 5 минути. След това пяната се отстранява с кухненска гъба, мястото се изтрива със суха кърпа и петното, върху килима ще бъде премахнато!

Как да почистите кухненска дъска

По време на работа кухненската дъска натрупва миризми, върху тях остават следи от зеленчуци и други продукти. Понякога може да е много трудно да се отървете от тях, но все пак е възможно. Как точно? Първо трябва да намажете дървена дъска с вряла вода. След това разтрийте повърхността с едната половина от лимона, опитвайки се да я натиснете възможно най-силно. След това поръсете сол, върху дъската и оставете да престои малко. След това отново лимон – втората половина. Трябва да разтриете дъската със солта. Ефектът от употребата на сол и лимон – на повърхността няма да остави и следа. Този „инструмент“ лесно се отмива с топла вода.

Така дъската не абсорбира миризми и сокове, може да се смазва с аптечно вазелиново масло. Подобна обработка ще я подготви за всякакви кулинарни експерименти.

Как да се отървете от петна по плодове

Петната от горски плодове се отстраняват трудно, следователно, след лятна ваканция или друго пътуване, много от нас трябва да си купят нови неща. Въпреки това има изход и е много прост. Свежо петно, оставено от горски плодове, трябва незабавно да се излее с вряла вода и то ще изчезне от само себе си. Сега децата спокойно могат да ядат горски плодове и да не се страхуват да се заразят.

Как да премахнете стикер от нови ястия

Има начин, който ще позволи това да се направи бързо и ефективно. За целта вземете памучна подложка, навлажнете я в слънчогледово масло и избършете повърхността, като постепенно отстранявате стикера от чашата или чинията.

Както може да видите, с помощта на тези прости малки домашни тайни всяка домакиня ще може лесно и без допълнителни усилия да осигури чистота и ред в къщата!

Повече за самото Почистване на апартаменти – предимствата на фирма за почистване, вижте, като последвате линка.