Пространственост в кухнята – как да разширим визуално

Основният атрибут на кухнята е трапезарията. В малка кухня най-често се поставя близо до стената, поради което броят на местата на масата се намалява и дневната светлина също не е достатъчна.

Има три възможности, които ще помогнат за решаването на този проблем. Първоначално започнете с почистване на терени, тавани и мазета.

Първо, имате нужда от маса със сгъваеми хълбоци, в сглобената форма масата се увеличава значително, такава маса може дори да бъде поставена близо до прозореца.

На второ място , като маса за хранене можете да използвате сгъваема маса на колела, тя прилича на маса за бар. Неподвижното му движение ще ви позволи да използвате като допълнителен работен плот.

Трето, можете да получите маса за хранене от обикновен прозорец. За да направите това, просто трябва да го изградите и да прикрепите краката. Частта, която сте прикачили, може да бъде прибираща се или сгъваема, но този дизайн очевидно ще ви спести място.

По принцип за малките кухни има три предложения за местоположението на осветителните устройства:

Първата е, когато осветлението е над работната площ и трапезарията.

Второто е не само основната светлина е над работните места, но и леко наклонени лампи окачени на стените. Те визуално разширяват стаята, но нюансът е, че светлината е мека.

Трето, ако имате светла стена, може да увеличите осветлението отгоре. Но тук трябва да се има предвид, че малките кухни често имат ниски тавани, така че не се препоръчва да ги претоварвате с лампи.

В малка кухня се брои всеки сантиметър. Не е необходимо да се организира перваза на прозореца на един рафт за ястия, да го използвате като декоративен рафт за цветя или различни елементи, а ако имате голям, може да направите мини-легла с разсад или зелен лук.

На дървените рафтове може да добавите куки за халби или всички видове кухненски уреди. Ако няма достатъчно място над работната зона, може допълнително да закачите слушалките над масата за хранене. Рафтът може да бъде подреден в центъра на кухнята под тавана.

Друго важно нещо е вратата към кухнята не е толкова необходима, заменя се с арка – пространството ще се увеличи няколко пъти.