latex-mattress

Кой живее в леглото

Замисляли ли сте се кой, освен вас живее в леглото ви. Истината може да се стори потресаваща за много от вас, но е добре да сме на ясно с нея, за да избегнем някои бъдещи проблеми. Ужасната истина за всички онези акари сапрофити, живеещи в легла ни отвращава, но е факт, че те се хранят от нас.

Преди да отправим поглед към статистиките, научете повече за матраците в софия.

Ето и какво показва статистиката:

10 на 100 от всеки жител на Земята страда от алергии;

45-85% от всички алергични и заболявания са от битови алергени;

5-6% от децата по света страдат от астма;

6-7% от случаите на астма са фатални.

Прах и червеи се развъждат при особено ниски температури.

Домашните акари са много малки – между 0.1 и 0.5 mm – и не се вижда с невъоръжено око. Същото важи и за всеки грам прах, който може да съдържа от стотици до няколко хиляди червеи. Такива се задържат трайно по матраците, когато не се грижим за тях. В къщата акари живеят за около четири месеца и снасят до 300 яйца. Проучванията показват, че около 80% от хората с астма са чувствителни към акари. Някои най-нови показатели сочат, че най-много здравословни проблеми са причинени от промени в затворена среда и дълга употреба на стари матраци.

Сега е момента да се отървете от вашия захабен и износен матрак с матраците нани

Слънцето (ултравиолетови лъчи);

Влажно почистване 20% разтвор на натриев хлорид;

Паропречистватели;

Прахосмукачки.

Специални средства за справяне с кърлежи, прах, на базата на естествени съставки, използване на специална покрива за защита на матрака от прах;

Редовната смяна на матраци, възглавници, спално бельо.

Това са само част от мерките, които може да вземе всеки от нас.

Матракът без специална обработка и използван от повече от три години, може да се състои от до 10% от теглото на прах, акари и техните изпражнения сапрофити! Оптималните условия за отстраняване на сапрофити  са T25 ° C, влажност 70-80% и тъмнина. По този начин, акарите в матраците се чувстват най-добре и могат да се размножават при максимална скорост. 70% от всички сапрофити живеят в леглото, от които 2/3 от акари – в матрака. Сменете вашия матрак редовно научете повече за матраците тед. Кажете Не на боклука по възглавниците и спалното бельо и направете своя живот по-чист!